Persoonat

Hankintojen aallonharjalla


Siellä surffaa mies nimeltä Veli Puttonen. Yrittäjäperheestä lähtöisin oleva Veli on toiminut jo 28 vuotta asiantuntijatehtävissä ja nälkää oppimiseen riittää konkarilla vieläkin

Veli saapui Keski-Suomen Yrittäjille hankinta-asiamieheksi keväällä 2015, tehtävänään neuvoa niin yrittäjiä, kuin kuntiakin hankintoihin liittyvissä asioissa. 

-Pesti on kuin minulle tehty, koska olen toiminut asiantuntijatehtävissä niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. Tässä toimenkuvassa voin olla avuksi molemmille ja käsitellä asioita niin ostajan, kuin myyjänkin näkökulmasta. Hankinta-asiamiestoiminnan lisäksi pyöritän liikkeenjohdon ja konsultoinnin alalla toimivaa yritystä, Promana Oy:tä. Yrittäjänä toimiminen antaa minulle vapautta, mutta tuo myös haasteita. Pienikin moka saattaa viedä maineen ja liikevaihdon, joten tarkkana pitää pysyä, mies kertoo.


-Autan työssäni  yrittäjiä monella tavalla, esimerkiksi valmistautumisessa tuleviin hankintoihin, tarjouksen laadinnassa sekä valitusprosessin ohjauksessa. Tarvittaessa myös tiedotan hankinnoista ja osallistun hankintojen valmisteluun. Toisinaan järjestämme myös koulutusta aiheesta.

-Työssäni suurimmat onnistumisen tunteet tulevat siitä hetkestä, kun pääsemme asiakkaan kanssa yhdessä pyrkimäämme lopputulokseen. Asiakkaan kiitos tuntuu vieläkin aina yhtä hyvältä. Jos asiakas menestyy, menestyn minäkin, summaa Veli.

Entä mikä on Puttosen tärkein työkalu? -No sehän löytyy korvien välistä ja näistä vuosista, eli kokemus, naurahtaa Veli.