Jutta iltakoulussa1.png

Now is wow


Mistä hyvinvointi muodostuu? Tähän kysymykseen etsittiin vastauksia LähiTapiolan ja Yrittäjien perinteisessä iltakoulussa 15.3.2016.

 -Voisin puhua teille ummet ja lammet ruokavaliosta ja sen tärkeydestä, liikunnasta ja sen tärkeydestä, mutta tänään vain sivuamme näitä aiheita ja keskitymme henkiseen hyvinvointiin. Tulen myös kertomaan teille oman yrittäjätarinani, aloitti tunnettu hyvinvointialan yrittäjä Jutta Gustafsberg.

 

Panosta hyviin ajatuksiin

– Kiireisen arjen keskellä yrittäjän on helppo jättää oma hyvinvointi taka-alalle. Voimme vedota stressiin ja kiireeseen vaikka loputtomasti, mutta uskallan väittää, että Yhdysvaltain presidentilläkin on kiirettä ja varmasti stressiäkin, silti hän löytää aikaa liikunnalle!

Itsestään huolehtiminen on parasta mitä voit keholle ja mielellesi tehdä. Rakasta itseäsi, se antaa voimaa kaikkiin elämän osa-alueisiisi. Kuinka perheelle ja yritykselle käy, jos sinä romahdat, kysyi Jutta.

Unen, liikunnan ja tasapainoisen ruokavalion lisäksi kannattaa keskityttyä tähän hetkeen. On helppoa takertua menneeseen ja murehtia tulevaa, mutta silloin tämä hetki unohtuu ja tulet todennäköisesti murehtimaan sellaisia asioita mihin et pysty vaikuttamaan. Keskity siihen missä olet juuri nyt, älä menneeseen tai tulevaan. Itsensä pystyy kyllä lietsomaan lähes paniikinomaiseen tunnelmaan miettimällä mitä tulee tapahtumaan tai mitä on tapahtunut. Sinä käsket omaa mieltäsi, se miettii juuri sitä mitä sinä käsket. Panosta siis hyviin ajatuksiin.  Elämän tärkein taito on osata elää tässä hetkessä, muistutti Jutta kuulijoita.

 

Onneen ei tarvita paljoa

-Voi olla, että muutaman teistä olen taluttanut putkaan ja useammalle antanut sakot, sillä olen ennen yrittäjän uraani työskennellyt Jyväskylässä poliisina, hymyili Jutta.

Gustafsbergissä on aina palanut vahvasti yrittäjän liekki, poliisin uran jälkeen hän on ehtinyt toimia niin jäätelö-, kahvi- kuin vaatebisneksessäkin ja monien onnistumisien ja epäonnistumisien kautta hän päätyi oman intohimonsa pariin hyvinvointialalle.

-En ehtinyt treenaamaan ja aika meni pienen lapsen, kodin sekä yrityksen pyörittämiseen. Totesin että selittelen vain kiirettä. Otin yhteyttä ystävääni Jari ”Bull” Mentulaan ja pyysin, että hän alkaisi valmentamaan minua kohti fitness -kisoja. Kirjoitin samaan aikaan blogia aiheesta.  Blogi kiinnosti lukijoita ja ihmiset pyysivät meiltä apua treenaamiseen ja ruokavalioon. Vasta siinä vaiheessa, kun olimme Bullin kanssa pisteessä, että olimme auttaneet ilmaiseksi blogin kautta 60 000 treenaajaa, hoksasimme, että tässähän olisi bisneksen paikka. Niin sitten perustimme yrityksemme ja sillä tiellä olemme vieläkin, iloitsi Jutta.  

-Minun yrittäjyyteen ja elämään on mahtunut paljon ylä- ja alamäkiä ja on ollut hetkiä, kun olen menettänyt kaiken saavuttamani. Sen kuitenkin olen oppinut, että onni ei ikinä tule itsesi ulkopuolelta. Rahalla et tule sitä saavuttamaan. Kun kaadutaan, noustaan vaan ylös ja yritetään uudestaan ja uskotaan siihen, että vielä onnistuu! 


Aiheeseen liittyvää