johtamallamenestykseen rajattu

Muutospelosta myönteisyyteen – Antti Kirjavainen rakastaa ihmisten johtamista

Digitalisaatio ei ole vain koneiden hommaa, vaan uudenlaiset työtavat vaativat ihmisten johtamista. Lokakuussa käynnistyvä valmennus tarjoaa johtajille konkreettisia työkaluja muutosten käynnistämiseen ja läpivientiin.

- Muutoksesta puhutaan paljon, sitä suunnitellaan pitkään ja sitten pelätään mitä  tapahtuu. Kun yrityksessä halutaan saada aito muutos aikaiseksi, kaikki  alkaa pienistä teoista päivittäisessä arjessa, paaluttaa yrittäjä ja valmentaja Antti Kirjavainen.

Hän  on luovien tietotyöläisten valmentaja, jolla on käytännönläheinen lähestymistapa työhön ja elämään.  Hänen yrityksensä Flowa Oy on neljävuotias uudenlaisen työn laboratorio, jossa luotetaan tekemisen mullistaviin teknologioihin sekä ihmislähtöiseen otteeseen.

- Muutokset syntyvät tavoitteiden kautta. Johtajan tärkein tehtävä on luoda yhdessä yritykseen positiivinen näkymä, joka kuitenkin perustuu realismiin. Jos ihminen pelkää, ei luova ajattelu onnistu. Hyvä johtaja saa aikaan tunteen, että muutos on jokaiselle ihmiselle mahdollisuus ja yritykselle kilpailuetu.

Jos muutoksesta vain puhutaan ilman sen konkretisointia ja ihmisten roolien kirkastamista, väki väsyy. Ihmisen muutoskapasiteetti on rajallinen, joten sitä pitää kohdentaa ja säästää. Usein suurin riski on se, että olemassa oleva liiketoiminta on juuri ja juuri toimivaa. Silloin kitkutellaan puheen tasolla,  eikä lähdetä muuttamaan suuntaa tarpeeksi ajoissa.

Lokakuussa Kirjavainen käynnistää Digijohtajaksi! -hankkeen kanssa uuden Johtajuudella menestykseen valmennuksen, joka on suunnattu yli viiden hengen yritysten johtajille. Muutoksen johtaminen  inspiroi häntä, sillä digitaalinen murros ja asiakaskäyttäytymisen muutos aiheuttavat painetta, josta parhaimmillaan syntyy ihan uusia timantteja.

Entä jos muutos pelottaa johtajaakin?

On inhimillistä, että uusien asioiden vieminen ihmisille ja käytäntöön voi huimata myös kokenuttakin johtajaa. Mitä jos suunta ei olekaan oikea tai osaaminen ei riitä?

- Usein vaihtoehdot ovat joko olla huolissaan tai alkaa toimimaan muutostarpeen huomioiden aktiivisesti. Muutoksissa kaikki asiat eivät voi olla alusta loppuun mietittyjä ja kokeiluiden kautta löytyy varmuus siitä, mikä tie on oikea, kannustaa Antti Kirjavainen.

Johtajuudelle menestykseen - valmennuksessa tarjolla on ajatteluapua, vertaistukea ja konkreettisia työkaluja esimerkiksi tavoitteiden asettamiseen, motivaation löytymiseen ja  oikeaan roolitukseen, jotta kaikki saavat loistaa työssään. Luvassa on myös tukea sille, että tiimissä kasvetaan ottamaan enemmän vastuuta.

- Annamme vetoapua ja vertaistukea muutosprosessin aloittamiseen ja rohkeisiin kokeiluihin. Yksin ei tarvitse kenenkään jäädä, lupaa Antti Kirjavainen.

Lue lisää valmennuksesta ja ilmoittaudu mukaan! >>


Aiheeseen liittyvää