Artlo Oy

#KSY80 - 56. Artlo Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Hanna Laakko, taidetarvikekauppias Jyväskylän Gummerruksenkadulta ja yrityksen nimi Artlo Oy. 

Millainen yrittäjä olet?

Olen tosi innostuva ja idearikas yrittäjä. Pidän vahvuutenani asiakaspalvelua. Tulen hyvin ihmisten kanssa toimeen ja nautin itse todella paljon asiakaspalvelutilanteista. Varsinkin näin luovalla alalla on erityisen tärkeä, että pystyy ideoimaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ensimmäinen oma yritykseni oli, kun pyöritimme mieheni kanssa Korpilahdella K-Markettia. Viiden vuoden ajan toimimme kauppiaina.

Yrittäjyys on aina vetänyt itseäni puoleensa. Ensimmäiset signaalit tulivat jo koulussa, kun kiinnostuin yrittäjyydestä ja hakeuduin tekemään yrittäjyysopintoja ammattikoulussa ja ammattikorkeakoulussa. 

Kauppiasuran jälkeen päädyin perustamaan Artlon ja löysin itseni täältä Gummerruksenkadulta.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Nyt olen toiminut kahden vuoden ajan taidetarvikekauppiaana. Edelliset omistajat toimivat näissä tiloissa aiemmin kahdeksan vuoden ajan nimellä Taidetarvike Flyktman. Alkuperäinen idea edellisillä omistajilla oli perustaa kehystämö, mutta pikkuhiljaa lisäsivät mukaan tätä taidetarvikepuolta. Siinä vaiheessa, kun itse aloin pari vuotta sitten pyörittää liikettä täällä olikin enää pelkästään taidetarvikkeita valikoimassa. Ja tällä linjalla aion myös itse jatkaa.

Valikoima on pysynyt varsin samana, kuin aiempien omistajien alaisuudessa. Ala on tietysti sellainen, että tässä on kuunneltava varsin paljon, mitä asiakkaat meiltä toivovat ja odottavat. Muutokset valikoimaan ovat tulleet käytännössä suoraan asiakkaiden toiveista ja tilaustuotteinahan meidän kautta saa oikeastaan mitä vain. Konsepti sinällään on näiden kahden vuoden aikana pysynyt varsin samana.

Artlon vastaanotto on asiakkaissa ollut varsin hyvä. Tottakai se ensin asiakkaita mietityttää, kun tulee uusi yrittäjä pitkäaikaisen yrittäjän tilalle, mutta itsestä ainakin tuntuu, että hyvin on asiakaskunta ottanut vastaan. Kiitosta on tullut paljon myös siitä, että toiminta ylipäätään jatkui. Sellainenkin mahdollisuus oli olemassa, että kivijalkaliike olisi loppunut ja toiminta jatkunut pelkkänä verkkokauppana.

Jatkossa konsepti kivijalassa pysyy samana eli myymme laadukkaita taiteilijatarvikkeita. Tulevaisuudessa aion kehittää tähän rinnalle työpajatoimintaa. On paljon kiinnostuneita ihmisiä, jotka haluaisivat oppia lisää taiteen luomisesta ja siihen kiinnostukseen haluan vastata. Ja tottakai haluan jatkossa olla entistä enemmän tukemassa paikallista kulttuuria Jyväskylässä ja Keski-Suomessa.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Itselle yrittäjyys on elämäntapa. Siitä kumpuaa oikeastaan kaikki se, miten elämässä toimin. Yrittäjyydessä on ikään kuin koko paletti käytössä ja siinä on niin täysiä mukana, kuin vain voi olla.

Yrittäjyys on paikoitellen kuormittavaa, mutta sitä jaksaa, kun saa tehdä töitä itselleen.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Kun muutti Korpilahdelta tähän keskustaan, on ymmärtänyt entistä voimakkaammin verkostojen merkityksen. Olemme toisillemme voimavara ja sitä meidän kaikkien tulisi hyödyntää entistä enemmän. Ei ole mitään järkeä vain puurtaa yksinään oman yrityksen neliöiden sisällä. Otetaan toisemme huomioon ja lähdetään yhdessä kehittämään entistä parempia olosuhteita yrittäjyydelle. Joukossa on voimaa!

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.taidetarvike.fi.


Aiheeseen liittyvää