CandyWell

#KSY80 - 55. Oy CandyWell Ltd

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Vesa Hurme ja yrityksen nimi on Oy CandyWell Ltd. Tuttavallisemmin ihan vain CandyWell.

Millainen yrittäjä olet?

Vaikea se on aina itseään kuvailla, mutta ehkä parhaimmat sanat omalla kohdalla ovat periksiantamaton ja sitkeä. 

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ensimmäinen kosketukseni yrittäjyyteen oli, kun setäni aikanaan perusti tänne Kivijärvelle karkkitehtaan. Sitä pääsin seuraamaan vierestä varsin läheltä ja olin töissäkin siellä jonkin aikaa.

Kun sedän karkkitehtaan toiminta loppui, aloin tuolloin nuorena miehenä miettiä, että mitähän sitä täällä Kivijärvelle oikein rupeaisi puuhaamaan. Vuonna 1994 päädyimme perustamaan karkkitehdas CandyWellin.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

CandyWellin matkan varrelle mahtuu erilaisia vaiheita. On ollut huonompia hetkiä ja parempia hetkiä. Toimintaa on vuosien varrella kehitetty runsaasti. Olemme kehittäneet paljon uusia tuotteita, jotka ovat myös tuoneet tottakai uusia asiakkaita.

Isoin takaisku on tottakai ollut tuo noin parin vuoden takainen tulipalo, missä meidän silloiset toimitilamme menivät kokonaan maan tasalle. Tuollaisessa tilanteessa ensimmäinen ajatus on, että mitenhän ne vakuutusasiat olikaan hoidettu. Meillä oli onneksi hyvin ja pääsimme varsin nopeasti jaloillemme. Uuteen halliin muutimme 2017 huhtikuussa ja kesäkuussa 2017 täältä lähti jo ensimmäiset karkit maailmalle eli vain seitsemän kuukautta tulipalon jälkeen. Olemme saaneet tilanteen nyt tasaantumaan ja homma luistaa uusissa tiloissa erittäin mallikkaasti. 

Perustamisvuoden jälkeen tuotemäärä meillä on noin kolminkertaistunut ja tottakai tässä matkan varrella myös elänyt runsaasti. Edelleenkin on kuitenkin muutamia tuotteita jäljellä, joilla on vankka kannatuskunta ja ovat sitä myöten säilyneet valikoimassamme näihin päiviin saakka.

Kansainvälistyminen tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Esimerkiksi Tanska on ollut merkittävä suunta meillä Euroopassa. Myös terveyspuoli alkaa meillä nostaa päätään eli tulevaisuudessa valikoimassa voi olla muunkinlaisia tuotteita, kuin makeisia.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on opettanut äärettömän pitkän pinnan. Vastoinkäymisiä tulee aina, mutta kaikista niistä loppujen lopuksi selviää.

Täytyy vaan luottaa siihen omaan juttuun, eikä liikaa murehtia asioita. Tulee muistaa vaalia myös omaa vapaa-aikaa ja harrastuksia. Hyvinvoiva yrittäjä on koko yrityksen etu.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Keski-Suomessa on mukava asua ja hyvä yrittää. Kaikille uskoa omaan tekemiseen ja tsemppiä!

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.candywell.fi.


Aiheeseen liittyvää