Pono Design Oy

#KSY80 - 53. Pono Design Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Nora Poikolainen ja Pono Design Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Olen ensinnäkin varsin tuore yrittäjä. Pidän itseäni kuitenkin varsin kunnianhimoisena ja ahkerana.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Kun perustimme Pono Designin. Aiempaa yrittäjätaustaa ei ole, vaikkakin tein näitä samoja juttuja jo ennen yrityksen perustamista. Tässä vieressäni oleva veljeni Niko Poikolainen alkoi sitten tuumailla, että pitäisi laittaa yritys pystyyn, jos meinaan jatkaa yrittäjämäistä toimintaa ja sillä tiellä tässä ollaan. Niko päätti lähteä kanssani yrittäjäksi. Pono Design perustettiin vuoden 2016 lopulla.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Kaikki lähti siitä, kun olin lasten kanssa kotona ja harrastuspohjalta aloin valmistaa lastenvaatteita. Niko alkoi jossain vaiheessa kysellä, että paljonko olen myynyt ja olisiko aika laittaa yritys pystyyn. Seuraavana keväänä aukesikin sitten jo verkkokauppa.

Ensin hyödynsimme alihankkijaa vaatteiden valmistuksessa, kunnes he ilmoittivat, että lopettavat vaatteiden valmistuksen. Päädyimme lopulta ostamaan heidän laitteistoaan. Siinä vaiheessa meillä ei ollut vielä edes tiloja yritykselle.

Nykyiset tilat löytyivät hieman sattumalta tästä Sammonkadulta, kun kävimme katsomassa viereisiä tiloja ja huomasimme, että nämäkin tilat tässä katutasossa ovat vapaina. On ollut todella kiva huomata, miten jyväskyläläiset ovat löytäneet liikkeeseemme ja he pitävät siitä, kun pääsevät itse katsomaan paikan päälle tuotteita. Näihin tiloihin muutimme keväällä 2017.

Pono Designin valikoimasta löytyy lastenvaatteita ja -asusteita. Asusteita löytyy myös aikuisille. Kaikki tuotteemme valmistetaan tässä Sammonkadulla. Lisäksi teemme pienesti myös alihankintaompelua ja meillä on Viitasaarella toinen toimipaikka, jossa meillä on oma tekstiilipaino.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

On oppinut sellaista tietynlaista vapautta. Työtuntimäärä on paikoitellen aika hurja, mutta toisaalta niitä tunteja tekee itselleen. 

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Kaikkea hyvää muille yrittäjille! Kiitos myös muille yrittäjille kaikesta siitä tärkeästä työstä, mitä he tekevät.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.ponodesign.fi.


Aiheeseen liittyvää