Simec Systems

#KSY80 - 48. Simec Systems Ky

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Simo Aitto-oja ja yrityksen nimi on Simec Systems Ky.

Millainen yrittäjä olet?

Innovatiivinen, yhteistyökykyinen ja myös varsin palvelualtis. 

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ensimmäinen kosketus yrittäjyyteen ajoittuu 90-luvun loppupuolelle. Veljelläni oli näissä meidän nykyisissä tiloissamme tuolloin ikkunatehdas, jossa olin itsekin silloin nuorempana aina kaikenlaista puuhaamassa ja kaikki kesät kesätöissä. Siinä mukana roikkuessa näki sitä yrittäjyyden alkutaivalta ja sai jonkinlaisen käsityksen, että mistä hommassa on kyse.

Simec Systems Ky:n perustin 2003 huhtikuussa.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Vuosien varrelle mahtuu perustoiminnan kehittämistä eli meillä se tarkoittaa kone- ja laitesuunnittelua teollisuudelle ja myös valmistusta eli kokonaisten projektien hoitamista. Firman ensimmäinen projekti oli itseasiassa entiselle työnantajalleni Kouvolaan.

Olemme nyt myös noin neljän - viiden vuoden ajan tehneet voimakasta tuotekehitystä oman tuotteen eteen. Nyt kesällä 2018 saimme vihdoin ensimmäiset laitteet toimitettua asiakkaillemme. Kyseessä on tällainen lastauslaite merikonttien ja kuljetusvälineiden lastaukseen. Tällä hetkellä on käynnissä voimakas markkinointi ympäri maailmaa ja kiinnostusta olemme saaneet varsin kivasti herätettyä. Kaukaisin laite on tällä hetkellä Kiinassa.

Olemme kehittäneet menetelmän, millä pystytään vaihtamaan kokonainen rekkalasti merikonttiin tai merikontillinen rekkaan muutamissa minuuteissa. Kehittämämme laite on yhtenä osana tätä menetelmää. Kolmen vuoden päästä toivon, että meidät tunnetaan laajasti maailmalla ja Euroopassa.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on opettanut muun muassa sen, että miten hallita kuluja ja menoja eli tällaista taloushallintoa. Se on ihan elinehto.

On myös oppinut sellaista ajattelumallia, että osaa etsiä tarvittavia ratkaisuja ja osaa tehdä päätöksiä.

Hankasalmen Yrittäjien puheenjohtajana on myös päässyt kehittymään sosiaalisissa taidoissa ja muun muassa kaupanteossa mennyt eteenpäin.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Keski-Suomi on hyvä paikka yrittää! Täältä on sopiva matka jokapuolelle ja muutenkin tämä on paras paikka Suomessa toimia yrittäjänä.

Ei ole myöskään väliä, että missä päin Keski-Suomea yrittää, kun logistiikka ja yhteydet pelaa.

Kannustan yrittäjiä olemaan aktiivisia yrittäjäjärjestössä. Verkostoituminen tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös omalle yritykselle.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.simecsystems.com.


Aiheeseen liittyvää