Anu Tummavuori-Liemann

#KSY80 - 13. TakeT Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Anu Tummavuori-Liemann ja TakeT Oy, jonka omistan yhdessä mieheni Diego Liemannin kanssa.

Millainen yrittäjä olet? Kuvaile itseäsi kolmella lauseella.

Mottona on, että mennään ensin ja mietitään sitten. Voisi sanoa, että aika rohkea siis. Emme Diegon kanssa ole hirveän bisnesorientoituneita, vaan haluamme luoda tästä juuri sellaisen konseptin, kuin itse haluamme sen olevan.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Toimin edellisellä urallani konsulttina Sveitsissä ja sieltä lähdettyäni ajatuksena oli, että haluan tehdä sitä samaa työtä omalla firmallani. Hyvin nopeasti sitten huomasin, että se ei olekaan sitä, mitä haluan yrittäjänä tehdä.

Seuraava kosketus yrittäjyyteen oli, kun muutimme Suomeen ja totesimme, ettemme tiedä Suomessa yrittämisestä yhtään mitään. Aloitimme toimimalla franchise-yrittäjinä Helsingissä hetken aikaan, ennen kuin perustimme kokonaan oman yrityksen.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

TakeT perustettiin puolitoista vuotta sitten, mutta juuret juontavat paljon pidemmälle. Kävin kouluni Jyväskylässä 70-luvulla ja silloin täällä toimi Herkkukauppa Rosmariini, joka myi myös irtoteetä. Join heidän valikoimansa silloin läpi ja intohimo teehen syttyi.

Ulkomailla asuessani olen ollut usean teekaupan vakioasiakkaana. Kun oman yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi, halusimme työskennellä positiivisten asioiden kanssa ja tee todellakin on sellainen. Kenelläkään ei liene pahaa sanottavaa teestä. TakeT:n konsepti on saanut inspiraatio sveitsiläiseltä firmalta, jonka asiakkaina olemme molemmat olleet pitkään. Baselin rautatieasemalla monesti heidän teetä tilatessani mietin, että olisipa kiva, kun joskus olisi oma teekauppa.

Vielä on paljon sellaisia asioita, joita emme ole ehtineet tehdä TakeT:n konseptin alla. Verkkokauppa on tulossa aivan näillä hetkillä toimintaan ja paljon muitakin uusia asioita on tähtäimessä. 

Tällä hetkellä TakeT:n liikkeitä on Jyväskylässä tässä Kauppakadulla, Helsingissä Kalliossa sekä Tampereella Ratinassa.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Itse olet vastuussa kaikessa. Tavallaan myös suhde työntekoon on muuttunut yrittäjyyden myötä. Tällä hetkellä tuntuu siltä, etten edes haluaisi pitää pitkää lomaa. 

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Olkaa rohkeampi ja kokeilkaa uusia juttuja!

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.take-t.fi


Aiheeseen liittyvää